Ce roluri are mai exact activitatea fizica?
• Ajută la menținerea valorilor glicemice in rândul pacienților cu diabet zaharat
presiune și nivelurile de colesterol la țintă
• Diminua riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral pe termen lung
• Efect benefic asupra stărilor stresante și asupra anxietății
• Creste sensibilitatea la insulina, cu efect favorabil pe scaderea procentului de tesut adipos perivisceral
• Tonifierea musculaturii și pastrarea procentuală a acesteia in procesul de scădere ponderala
• Menținerea sănătoasă a articulațiilor și prevenirea prematura a osteoporozei, predominant in rândul femeilor postmenopauza.
Chiar dacă pana acum activitatea fizica nu făcea parte din rutina zilnica, cu siguranta exista modalități prin care o poți integra.
Aceasta reprezintă opțiunea ideala de creștere a bilanțului energetic in rândul persoanelor care se afla in procesul de scădere ponderala. Cu toate acestea, modalitatea de efectuare a activității fizice, la fel ca și regimul igieno-dietetic trebuie individualizat in funcție de particularitățile fiecăruia, respectiv patologii asociate.
Planificarea activității fizice trebuie atent evaluată, iar modul de intensificare a acesteia necesita atenție in ceea ce privește adaptarea corecta a acesteia in funcție de fiecare.
Consilierea nutrițională, recomandările nutriționale generale, intocmirea programului alimentar personalizat si modalitatea de efectuare si intensificare a activității fizice reprezintă etape primordiale managementul optim al persoanelor cu obezitate.